Найбільш резонансні злочини та події на 07.04.2010 р.

Як повідомили УК в Департаменті зв’язків з громадськістю МВС України,  упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 153 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 310 (44,8%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – одне вбивство, п’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, два розбійні напади, 29 пограбувань та шість фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано п’ятеро осіб. У правопорушників вилучено два пістолети, обріз мисливської рушниці та 96 набоїв.

 

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 38 осіб, у яких вилучено 6,7 кілограма наркотичних засобів.

 

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 946 осіб.

 

За порушеними кримінальними справами заарештовано 16 підозрюваних осіб.

 

Упродовж минулої доби порушено 133 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 64 – у сфері службової діяльності, у тому числі вісім – про хабарництво.

 

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 72 дорожньо-транспортні пригоди із потерпілими, у яких шестеро осіб загинули та 89 – травмовані.

 

У Любарському районі Житомирської області 2 березня у своєму будинку було знайдено мертвим із травмою голови 73-річного пенсіонера. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєні злочину працівники міліції затримали 21-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уранці 19 лютого цього року, з метою крадіжки, проник до будинку потерпілого, молотком та сокирою вбив господаря, викрав мобільний телефон, електронну картку та паспорт на ім’я потерпілого. Викрадене вилучено.

 

У Перевальському районі Луганської області 1 квітня на території садового товариства у дачному будинку 24-річного безробітного жителя міста Алчевська згаданої області було знайдено мертвим із травмою голови 55-річного безробітного місцевого жителя. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 50-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 31 березня у зазначеному будинку завдав смертельних тілесних ушкоджень потерпілому під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

 

У місті Харкові 5 квітня на вулиці було знайдено мертвим із ножовими пораненнями 38-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали 54-річну безробітну місцеву жительку. Попередньо встановлено, що вона вранці 5 квітня на вулиці зазначеного міста вбила ножем потерпілого під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

 

У Чорнобаївському районі Черкаської області 16 лютого у своєму будинку було знайдено мертвою з травмою голови 68-річну пенсіонерку. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 31-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 15 лютого цього року в будинку потерпілої задушив господарку під час раптово виниклої сварки.

 

У Луганській області на околиці селища Станично-Луганського 4 квітня на березі річки Сіверський Донець невідомий пострілом із невстановленої зброї завдав дробове поранення ноги 42-річному безробітному місцевому жителю під час раптово виниклої сварки. Потерпілого госпіталізовано. Встановлено, що зазначене поранення потерпілому завдав мимовільним пострілом із незареєстрованої мисливської рушниці 38-річний безробітний місцевий житель під час спільного вживання спиртних напоїв. Зброю вилучено.

 

У селищі Сєверному Луганської області 6 квітня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції викрили чотирьох місцевих жителів, віком 10 та 11 років (усі учні загальноосвітньої школи). Попередньо встановлено, що вони вдень 5 квітня на сільському кладовищі, з хуліганських спонукань, пошкодили пам’ятники на шести могилах.

 

У місті Донецьку працівники міліції затримали 29-річного безробітного жителя Ясинуватського району Донецької області, з автомашини ВАЗ якого вилучили 1,15 кілограма марихуани.

 

У місті Жовтих Водах Дніпропетровської області на вулиці працівники міліції затримали 57-річного безробітного місцевого жителя, в якого вилучили кілограм марихуани.

 

У Шевченківському районні міста Києва 6 квітня на вулиці працівники міліції затримали 25-річного громадянина Азербайджанської Республіки, в якого вилучили 0,2 грама героїну.

 

У місті Києві працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили генерального директора агро-кредитної спілки, котрий у 2005 році, під виглядом інвестування будівництва житлового будинку, привласнив 40 мільйонів гривень інвесторів. Прокуратурою вказаного міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (шахрайство) КК України.

 

У місті Києві працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб державного підприємства, котрі впродовж 1993-2008 років допустили розтрату спеціалізованих металообробних станків, що належали Міністерству оборони України й знаходилися на відповідальному зберіганні на території зазначеного підприємства. Таким чином державі завдано збитки на суму понад 3,2 мільйона гривень. Прокуратурою вказаного міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

 

У Черкаській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, котрі впродовж минулого року вносили до податкових декларацій неправдиві відомості, у результаті цього до державного бюджету не сплачено податку на додану вартість у сумі 613 тисяч гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 (перевищення влади або службових повноважень) КК України.

You may also like...