Криминальная хроника Украины на 08.04.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 318 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 346 (44,1%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – шість вбивств, три факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, шість розбійних нападів, 25 пограбувань та два факти незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 15 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, карабін, обріз мисливської рушниці, п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, 1,1 кілограма вибухівки та 150 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 36 осіб, у яких вилучено 4,2 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 899 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 25 підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено 129 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 62 – у сфері службової діяльності, у тому числі шість – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 70 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких дев’ять осіб загинули та 86 – травмовані.

У місті Армянську Автономної Республіки Крим 6 квітня у квартирі 43-річної місцевої мешканки, її 34-річний безробітний співмешканець пострілом із саморобного пристрою поранив у груди господарку під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв. Потерпілу госпіталізовано. Зловмисника затримано. Вказаний пристрій вилучено.

У Синельниківському районі Дніпропетровської області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох місцевих жителів, віком 25 та 24 років, обидва без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вони ввечері 26 березня в зазначеному районі викрали з меморіалу воїнам, загиблим у Великій Вітчизняній війні, фрагменти металевої огорожі. Викрадене вилучено.

У Гайсинському районі Вінницької області працівники міліції викрили 12-річного місцевого жителя, учня загальноосвітньої школи. Попередньо встановлено, що він увечері 6 квітня на сільському цвинтарі, з хуліганських спонукань, пошкодив пам’ятники на 20 могилах.

У місті Чернівцях у результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 34-річного громадянина Грузії. Попередньо встановлено, що він 1 та 7 квітня на вулиці згаданого міста викрав із автомобілів двох місцевих жителів тисячу гривень та особисті документи. Частину викраденого вилучено.

У Луганській області на околиці міста Червонопартизанська працівники міліції затримали 21-річного безробітного місцевого жителя, в якого вилучили кілограм вибухівки та електродетонатор.

На Донеччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб комунального підприємства, котрі в 2008 році підробили акти взаємних розрахунків за спожиту електроенергію з відкритим акціонерним товариством, до яких внесли неправдиві відомості про наявність заборгованості перед останнім у сумі 8,8 мільйона гривень. У результаті цього комунальним підприємством було незаконно отримано з державного бюджету субвенцію на вказану суму. Прокуратурою міста Артемівська порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.222, ч.2 ст.210 та ч.2 ст.366 (шахрайство з фінансовими ресурсами, порушення законодавства про бюджетну систему України та службове підроблення) КК України.

У місті Києві працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, котрі в 2007 році уклали з Міністерством України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи угоду щодо інвестування будівництва житлового будинку в одному з міст Миколаївщини із терміном здачі у 2008 році та отримали понад 1,7 мільйона гривень бюджетних коштів. У подальшому правопорушники умови договору не виконали, квартири у встановлені строки МНС України не передали, а кошти привласнили. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (шахрайство) КК України.

В Автономній Республіці Крим працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили державного виконавця одного з відділів Державної виконавської служби Сімферопольського головного управління юстиції, котрий вимагав та отримав три тисячі гривень хабара від директора товариства з обмеженою відповідальністю за невжиття заходів по виконавчому провадженню, відкритому відносно згаданого товариства. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України
 

You may also like...