Криминальная хроника Украины на 18.05.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 407 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 380 (44%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – одне вбивство, сім розбійних нападів, три факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 36 пограбувань та два факти незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 23 особи. У правопорушників вилучено два пістолети, мисливську рушницю, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї, чотири гранати, 1,7 кілограма вибухівки та 520 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 14 осіб, у яких вилучено 5,9 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 22 835 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 26 підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено 75 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 19 – у сфері службової діяльності, у тому числі 8 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 75 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 10 осіб загинуло та 86 – травмовано.

У Донецькій області 16 травня у власній квартирі було знайдено мертвою з травмою голови місцеву 49-річну безробітну, та в непритомному стані з аналогічними ушкодженнями її співмешканця – місцевого 48-річного безробітного, раніше судимого (госпіталізовано). У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції за підозрою в скоєнні цього злочину затримали місцевого 45-річного жителя, робітника державного відкритого акціонерного товариства. Попередньо встановлено, що він увечері 15 травня в зазначеній квартирі вбив господарку та заподіяв тілесні ушкодження її співмешканцю під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв дерев’яним стільцем.

У місті Києві 23 квітня в лісосмузі було знайдено мертвим з ножовими пораненнями 51-річного чоловіка без певного місця проживання і роботи. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції за підозрою в скоєнні вбивства затримали 38-річного чоловіка без певного місця проживання і роботи. Попередньо встановлено, що він уночі 22 квітня в лісосмузі вбив потерпілого під час сварки на ґрунті неприязних відносин.

У місті Харкові в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали місцевого 36-річного безробітного, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він уночі 16 травня на території торгового центру товариства з обмеженою відповідальністю у приміщенні інтерактивного клубу приватного підприємства уламком скла вбив адміністратора зазначеного клубу під час раптово виниклої сварки.

У Київській області 16 травня затримано місцевого 68-річного чоловіка. Попередньо встановлено, що він на вулиці пострілом з незареєстрованої мисливської рушниці поранив у стегно 45-річного безробітного киянина (госпіталізовано) під час раптово виниклої сварки. Зброю вилучено.

У Житомирській області 19 січня минулого року до міліції звернувся місцевий 43-річний житель, приватний підприємець. Він заявив, що четверо невідомих у масках через вікно проникли до його будинку. Вони, погрожуючи йому пістолетом, заподіяли тілесні ушкодження господарю, зв’язали його, дружину та сина й викрали 1 тисячу доларів США, 700 гривень, вироби із золота, цифровий фотоапарат, три мобільні телефони й втекли. Потерпілим тоді було надано медичну допомогу без госпіталізації. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції за скоєння цього злочину затримали двох киян, жителя Київської області та жителя Волинської області, усі чоловіки віком від 28 до 42 років. Частину викраденого вилучено.

У місті Києві 16 травня на вулиці було знайдено в непритомному стані з ножовими пораненнями грудей іноземного 20-річного громадянина. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали іноземного 27-річного громадянина. Попередньо встановлено, що він уночі 16 травня на вулиці заподіяв згадані ушкодження потерпілому під час сварки на ґрунті неприязних відносин.

В Автономній Республіці Крим у результаті оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 41-річного безробітного жителя Луганської області. Попередньо встановлено, що він уночі 17 травня на пам’ятному знаку зробив напис образливого змісту.

У Луганській області на пункті пропуску через Державний кордон України затримано місцевого 40-річного безробітного жителя, з автомашини “Фольксваген” якого вилучено дві гранати (Ф-1, РГД) та кілограм вибухівки.

У Харківській області затримано місцевого 35-річного безробітного, з підсобного приміщення домогосподарства якого вилучено 700 грамів вибухівки.

В Автономній Республіці Крим працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб одного з міських управлінь земельних ресурсів, котрі видали фіктивні довідки на земельні ділянки загальною площею 0,45 гектара (відносяться до земель історико-культурного призначення) для індивідуального будівництва. Унаслідок протиправних дій правопорушників державі завдано збитки на суму понад 921 тисячу гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення) КК України.

На Харківщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника відділу контролю за об’єктами будівництва однієї з державних установ, котрий вимагав та отримав 13 тисяч гривень хабара від директора приватного підприємства за невжиття заходів щодо виявлених порушень його підприємницької діяльності під час введення в експлуатацію житлового будинку. Посадовця затримано. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Харківщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб дочірнього підприємства товариства з обмеженою відповідальністю, котрі минулого року внесли в акти обстеження неправдиві відомості про кількість плодових дерев, котрі загинули внаслідок заморозків, та відповідно про розміри необхідної державної компенсації для відновлення виробництва, чим завдали збитки державі на суму 17 мільйонів гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.222 та ч.1 ст.366 (шахрайство з фінансовими ресурсами й службове підроблення КК України.

МВС України
 

You may also like...