Криминальная хроника Украины на 29.06.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 802 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 033 (42,3%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – п’ять вбивств, чотири факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, два розбійні напади, 32 пограбування та шість фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано шестеро осіб. У правопорушників вилучено два обрізи мисливських рушниць та 207 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано вісім осіб, у яких вилучено 7,2 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 24 278 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано п’ятеро підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено 100 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 25 – у сфері службової діяльності, у тому числі вісім – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 124 дорожньо-транспортні пригоди із потерпілими, у яких 14 осіб загинули та 156 – травмовані.

У Козелецькому районі Чернігівської області 28 червня 52-річний киянин, без постійного місця роботи, раніше судимий, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, під час раптово виниклої сварки пострілом із незареєстрованої мисливської рушниці поранив у плече 20-річного безробітного жителя Броварського району Київської області (госпіталізовано). Зловмисника затримано. Зброю вилучено.

У місті Києві працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили двох службовців одного з відділів районної ДПІ, котрі вимагали та отримали 15 тисяч гривень хабара від представника товариства з обмеженою відповідальністю за складання позитивного акту аудиторської перевірки підприємства за 2008-2009 роки. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Тернопільщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили заступника керуючого філії відділення банківської установи, котрий у минулому році не перевірив наявність заставного майна в 19 місцевих жителів, у результаті чого їм було незаконно надано кредити на загальну суму чотири мільйони гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення) КК України.

В Автономній Республіці Крим працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб дочірнього підприємства закритого акціонерного товариства, котрі без рішення загальних зборів акціонерів згаданого товариства, реалізували за заниженою вартістю нерухоме майно підприємства (склад, розташований на земельній ділянці площею 1,8 га) приватному підприємцю, чим завдали збитки вказаному товариству на суму понад 4,7 мільйона гривень. Органами прокуратури міста Євпаторії порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

МВС України

 

You may also like...