Криминальная хроника Украины на 06.07.2010

Як повідомили УК в Департаменті зв’язків з громадськістю МВС України, упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 6 236 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 489 (39,9%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, чотири факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, п’ять розбійних нападів, 34 пограбування та три факти незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано шестеро осіб. У правопорушників вилучено обріз мисливської рушниці, саморобний пістолет, гранату та вісім набоїв.

 

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано вісім осіб, у яких вилучено 15,1 кілограма наркотичних засобів.

 

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 25 533 осіб.

 

За порушеними кримінальними справами заарештовано 24 підозрювані особи.

 

Упродовж минулої доби порушено 152 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 32 – у сфері службової діяльності, у тому числі дві – про хабарництво.

 

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 97 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 12 осіб загинули та 125 – травмовані.

 

У місті Бердянську Запорізької області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 56-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень 5 липня, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, пострілом із незареєстрованої мисливської рушниці вбив 36-річного безробітного жителя міста Запоріжжя. Зброю вилучено.

 

У Біляївському районі Одеської області 5 липня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 21-річного іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він на пляжі у згаданому районі викрав у 30-річного жителя однієї з сусідніх держав мобільний телефон. Викрадене вилучено.

 

У місті Одесі на вулиці працівники міліції затримали 21-річного безробітного місцевого жителя, в якого вилучили п’ять грамів кокаїну.

 

На Полтавщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову однієї з сільрад, котрий вимагав та отримав вісім тисяч гривень хабара від місцевого жителя за виділення йому земельної ділянки площею 0,5 га. Хабарника затримано. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 

У місті Києві працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора товариства з обмеженою відповідальністю, котрий підробив кредитний договір та договір поруки від імені однієї з міськрад, які надав до філії відділення банківської установи й незаконно отримав 3,4 мільйона гривень кредиту, начебто на закупівлю транспортних засобів для комунального підприємства. У подальшому зловмисник отримані кошти привласнив. Прокуратурою району столиці порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.222 та ч.2 ст.366 (шахрайство з фінансовими ресурсами та службове підроблення) КК України.

You may also like...