Криминальная хроника Украины на 13.07.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 6 458 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 712 (42%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – п’ять вбивств, два розбійних напади, вісім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 32 пограбування та сім фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 17 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату, 100 грамів вибухівки та 257 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 14 осіб, у яких вилучено 13,9 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 27 029 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 50 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 100 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 11 осіб загинуло та 119 – травмовано.

У місті Білогірську Автономної Республіки Крим 17 червня на вулиці було знайдено мертвим з травмою голови 58-річну особу без постійного місця проживання. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох безробітних місцевих жителів, віком 33 та 29 років. Попередньо встановлено, що вони ввечері 16 червня на вулиці згаданого міста металевим прутом та дерев’яною палицею вбили потерпілого під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У Роздільнянському районі Одеської області 9 липня на території фермерського господарства 44-річний безробітний місцевий житель пострілом з незареєстрованої мисливської рушниці завдав вогнепальних дробових поранень живота 38-річному безробітному під час сварки на ґрунті неприязних відносин й втік. Потерпілого госпіталізовано. Зброю вилучено. Наразі вжитими заходами підозрюваного затримано.

У місті Черкасах в результаті реалізації оперативної інформації працівники міліції затримали двох місцевих жителів, віком 30 та 32 роки, котрі займалися збутом наркотичних засобів. У затриманих вилучено 25 грамів амфетаміну.

На Львівщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили жителя міста Львова, котрий постачав у підпільні цехи етиловий спирт, який використовувався для виготовлення контрафактної горілки. Під час затримання з автомобіля правопорушника вилучено 4,6 тисячі літрів спирту на суму 160 тисяч гривень. Слідчим відділом одного з райвідділів внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) КК України.

У Херсонській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили двох працівників Державного управління охорони навколишнього природного середовища в згаданій області, котрі вимагали та отримали 8 тисяч гривень хабара від директора товариства з обмеженою відповідальністю за зменшення штрафних санкцій за результатами проведення перевірки складського приміщення вказаного товариства, де зберігаються мінеральні добрива. Підозрюваних затримано. Районною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

В Автономній Республіці Крим працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили двох посадовців одного з райвідділів ГУМНС України в автономії, котрі вимагали та отримали тисячу гривень хабара від приватного підприємця за видачу йому дозволу на відкриття продуктового магазину. Підозрюваних затримано. Прокуратурою міста Сімферополя порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України
 

You may also like...