Відкриття полювання на пернату дичину заборонено до прийняття окремого рішення!

Відповідно до наказів користувачів мисливських угідь Миколаївської області, 14 серпня 2010 року на території лісових масивів повинно було розпочатися полювання на пернату дичину, у якому щорічно приймає участь значна кількість громадян. 

У той же час, розпорядженням Кабінету Міністрів України № 1588-р від 04.08.2010 року «Про деякі питання запобігання виникненню пожеж на території України» відкриття проведення полювання на пернату дичину заборонено до прийняття окремого рішення з метою запобігання виникнення пожеж в лісах, торфовищах, сільгоспугіддях та збереження матеріальних та культурних цінностей.

За порушення ст. 248 «Незаконне полювання» Кримінального кодексу України передбачено покарання у вигляді:

ч. 1 ст. 248 Кримінального кодексу України – порушення правил полювання, якщо воно заподіяло істотну шкоду, а також незаконне полювання в заповідниках або на інших територіях та об’єктах природно-заповідного фонду, або полювання на звірів, птахів чи інші види тваринного світу, що занесені до Червоної книги України карається штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста шістдесяти до двохсот сорока годин, або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів полювання та всього добутого.
ч. 2. ст. 248 Кримінального кодексу України – ті самі дії, якщо вони вчинені службовою особою з використанням службового становища, або за попередньою змовою групою осіб, або способом масового знищення звірів, птахів чи інших видів тваринного світу, або з використанням транспортних засобів, або особою, раніше судимою за злочин, передбачений цією статтею караються штрафом від двохсот до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією знарядь і засобів полювання та всього добутого.

Катерина Грицай, ВЗГ УМВС України в Миколаївській області

 

You may also like...