Адвокат намагався пройти до Печерського районного суду міста Києва з предметами, схожими на вибухонебезпечні

Сьогодні, 27 квітня, співробітники Служби судової охорони виявили в адвоката, який намагався пройти до Печерського районного суду міста Києва, предмети, схожі на вибухонебезпечні.

Під час проведення поверхневого огляду співробітники Територіального управління Служби судової охорони у м. Києві та Київській області, які здійснюють охорону Печерського районного суду, виявили в особистих речах адвоката К. металеву скриньку, що містила елементи та предмети, схожі на вибухонебезпечні. Зокрема, до предметів металевої скриньки був прикріплений запал ручної гранати УЗРГМ.

Капрал Служби судової охорони Юрій Мурашко одразу затримав адвоката К. На місце події викликали наряд Національної поліції та фахівців вибухотехнічної служби.

Як пояснив адвокат К. прибулим працівникам слідчо-оперативної групи Нацполіції, він ніс цю небезпечну скриньку для демонстрації її під час судового засідання.

Оперативно-слідчі дії тривають, після їх завершення буде прийнято відповідне процесуальне рішення.

– Така поведінка адвоката абсолютно не припустима. Я звернуся до Ради адвокатів України розглянути вчинок їхнього колеги та дати йому професійну оцінку, – підкреслив Голова Служби судової охорони генерал-майор Валерій Бондар. Він додав, що співробітники Служби, які виявили пильність під час несення служби з охорони Печерського районного суду, будуть заохочені.

УК

You may also like...