ДБР встановить правомірність застосування сили патрульними з Кременчука під час затримання молодої жінки

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, перевірять можливу причетність працівників патрульної поліції міста Кременчук до застосування неправомірної фізичної сили під час затримання молодої жінки.

Відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесла Кременчуцька місцева прокуратура. Досудове розслідування розпочато за ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України.

Кримінальне провадження

За попередньою інформацією, патрульні застосували силу по відношенню до місцевої мешканки. Під час затримання жінка голосно кричала про больові відчуття, а також наголошувала, що вдома у неї залишилася малолітня дитина. Все це зафіксоване на відео, яке опубліковане у соціальних мережах. Крім того, поліцейські застосували спецзасіб — сльозогінний газ і до сусідки затриманої, яка просила відпустити затриману.

Наразі організовано передачу матеріалів провадження за підслідністю до територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

ДБР

You may also like...