На Дніпропетровщині слідчий поліції підозрюється у службовій недбалості, через яку зник речовий доказ – вантажний автомобіль Iveko

Прокуратурою Дніпропетровської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні відносно слідчого одного з відділень Новомосковського відділу поліції ГУНП в області, який підозрюється у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч.2 ст.367 КК України).

За даними слідства, у 2017 році під час оформлення дорожньо-транспортної пригоди поліцейський виніс постанову про залучення автомобілів (двох вантажівок з напівпричепами) до кримінального провадження в якості речових доказів. Ухвалою суду накладено арешт на вказане майно, яке у подальшому повинно бути доставлено до майданчика тимчасового тримання.

2016 Iveco STRALIS 460 HI-WAY E6 (6723) | P&E

Проте, через службову недбалість слідчого поліції, один з речових доказів був втрачений. Так, замість майданчика вантажівка «Iveko Stralis» з напівпричепом перебувала на території приватного підприємства поблизу місця ДТП, але у подальшому зникла, внаслідок чого її власнику спричинено збитки у сумі майже півмільйона гривень.

Наразі правоохоронцю повідомлено про підозру у скоєнні вказаного злочину. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві.

Пресслужба прокуратури Дніпропетровської області

You may also like...