На митному посту Ягодин упередили спробу ввезення в Україну близько тонни «розумної техніки» на ₴1,5 млн.

Водій, який працював на замовлення українського підприємства і перевозив товар через митний пост Ягодин у ввіреному йому роботодавцем вантажному автомобілі, до офіційної поставки додав 195 власних картонних коробок.

У них містилась нова дороговартісна техніка: порохотяги-роботи, роботи – натирачі підлоги і плитки, апарати для косметології, масажів та інші пристрої, оснащені «штучним інтелектом». Серед товару також були й розхідні матеріали для поточного використання «розумної техніки».

Посадові особи управління протидії митним правопорушенням виявили прихований товар серед рулонів офіційно задекларованого металопрокату під час митного огляду автомобіля та перевірки товаросупровідних документів. Наразі «зайва тонна» детально описується для передачі на склад митниці: встановлюється точна кількість, найменування, індивідуальні характеристики товару. За попередніми оцінками фахівців, вартість особистого вантажу водія – близько 1,5 млн грн.

За приховування від митного контролю порушнику відповідно до статті 483 Митного Кодексу України загрожує накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товару з його конфіскацією (за рішенням суду).

Державна фіскальна служба України

You may also like...