П’яний хазяїн спустив собаку на відвідувача супермаркету, а потім на патрульного. Поліцейський вимушений був стріляти

Ми відповідальні за тих, кого приручили. Але чи усвідомлюємо ми це сповна? Сумний випадок стався сьогодні трохи за північ у столиці. Через необдумані й безвідповідальні дії свого господаря загинув його чотирилапий друг.

Патрульні отримали виклик в один із супермаркетів на вулиці Богатирській: двоє невідомих вчинили бійку.

Інспектори, які прибули на вказану адресу, встановили: нетверезий чоловік вирішив, що зайти в супермаркет із собакою бійцівської породи без намордника і повідка – це нормально. Коли один з відвідувачів зробив йому зауваження, то одразу ж поплатився – нетверезий власник спустив собаку на громадянина. Швидка шпиталізувала його в лікарню з чисельними рваними ранами обличчя та руки.

Патрульні неодноразово просили господаря надягнути ошийник, прив’язати пса, та чоловік ігнорував вимоги поліцейських. Коли патрульні намагалися затримати порушника, той нацькував собаку і на патрульного. Пес бачив лише одне: господарю загрожує небезпека, й кинувся на інспектора.

Собака, на відміну від людини, не розуміє, що таке Закон. Для відданих тварин світ ділиться на господаря, якого попри все треба захищати, та чужинців.

Пес повалив поліцейського на землю, та патрульний зміг його скинути та відкотитися. Коли собака вдруге кинувся на нього, інспектор змушений був захищатися – згідно зі ст. 46 Закону України “Про Національну поліцію”, здійснив кілька пострілів в собаку. Це зупинило агресивну тварину. Поліцейський, захищаючи себе та оточуючих, у сутичці значних ушкоджень не отримав.

Не зволікаючи, патрульні поклали пораненого собаку в службове авто й, увімкнувши проблискові маячки, помчали в найближчу ветлікарню.

На жаль, попри всі намагання лікарів зберегти собаці життя, тварина померла на операційному столі.

Патрульні до кінця сподівалися на одужання пса, який до останнього стояв горою за свого легковажного господаря.

Нетверезого власника тварини затримано. Свою безвідповідальність він пояснюватиме слідчим.

Патрульна поліція України

You may also like...