Поліцейські Донеччини виманили в Україну та затримали злочинця, який 5 років переховувався закордоном

В 2014 році житель Краматорська був засуджений на 7 років позбавлення волі за нанесення тяжких травм молодому хлопцю, який отримав інвалідність. Після оголошення вироку обвинувачений втік у Білорусь, де жив під іншим ім’ям. Втікач намагався потрапити до Західної Європи, але завдяки складній оперативній комбінації працівників краматорської поліції спільно з волинськими колегами і прикордонниками його вдалося затримати під час операції «Розшук».

Одними з пріоритетних завдань профілактичних заходів є притягнення до відповідальності осіб за злочини, вчинені у минулі роки. Те, що покарання – невідворотне, продемонстрували оперативники Краматорського відділу поліції.

У 2013 році місцевий житель посварився на вулиці з незнайомцем та розбив 27-річному хлопцю голову фрагментом асфальту. Тяжка черепно-мозкова травма призвела до каліцтва. Злочин було кваліфіковано за ч.1 ст. 121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження). Правоохоронці зібрали докази провини зловмисника, і суд виніс йому вирок у вигляді ув’язнення.

Аби уникнути покарання, злочинець перейшов на нелегальне становище і втік за межі країни. Втікач кочував, змінюючи міста і квартири, а після сховався в маленькому селі у Білорусі, де жив під вигаданим ім’ям.

32-річний розшукуваний намагався потрапити до Польщі на заробітки, але у цей час на нього вийшли працівники карного розшуку Краматорська. Поліцейські перервали «вояж» до Європи, влаштувавши пастку на кордоні Білорусі та України. Розшуковці працювали під прикриттям, і зловмисник нічого не підозрював до моменту затримання.

Зловмисника доставили до ізолятору тимчасового тримання у Волинській області, звідки його буде передано на Донеччину для відбування покарання.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

You may also like...