Прокуратурою області виявлено порушення прав осіб, які перебувають в психіатричних закладах

За результатами проведених прокуратурою області перевірок в порядку ст. 26 Закону України «Про прокуратуру», в тому числі із залученням органів державного контролю, виявлено численні порушення прав осіб, до яких судом застосовано примусові заходи медичного характеру чи запобіжний захід у вигляді поміщення до психіатричного закладу в умовах, що виключають їх небезпечну поведінку.

Зокрема, працівниками комунального закладу Київської обласної ради «Обласне психіатрично-наркологічне медичне об’єднання» допускаються порушення вимог ст. 95 Кримінального кодексу України щодо несвоєчасного обстеження осіб з метою вирішення питання про продовження, зміну або припинення застосування до них примусових заходів медичного характеру, а також не забезпечено належних умов для надання психіатричної допомоги хворим.

Крім того, на даний час так і не створено умови для застосування примусових заходів медичного характеру у виді госпіталізації до закладу з надання психіатричної допомоги із суворим наглядом.

Загалом на усунення виявлених порушень у цій сфері прокуратурою області в поточному році вже внесено 6 вказівок, за результатами розгляду яких до дисциплінарної відповідальності притягнуто 7 працівників зазначених психіатричних закладів.

Прес-служба прокуратури Київської області

You may also like...