₴100 000 за безперешкодне прийняття спортивного одягу – за хабар судитимуть одного з керівників ДУ «Укрспортзабезпечення»

Скеровано до суду обвинувальний акт відносно одного з керівників ДУ «Укрспортзабезпечення» Міністерства молоді і спорту України. Посадовець обвинувачується в одержанні неправомірної вигоди у великому розмірі (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Досудове розслідування здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві.

https://dbr.gov.ua/sites/default/files/2020-05/WhatsApp%20Image%202020-05-30%20at%2011.57.19.jpeg

Слідством встановлено, що посадовець ДУ «Укрспортзабезпечення» одержав неправомірну вигоду в сумі 100 тисяч гривень за  безперешкодне прийняття товару – одягу у суб’єкта господарювання. Крім того, чиновник гарантував відсутність з боку установи претензійно-позовної роботи за виконання договору поставки одягу.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснювала прокуратура Київської області. Оперативний супровід забезпечувався ДСР Нацполіції.

У разі доведення вини, обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

ДБР

You may also like...