1100 доларів за повернення вилученого авто – під час дачі хабаря поліцейському затримано рівнянина

За процесуального керівництва Рівненської окружної прокуратури в обласному центрі на наданні поліцейському неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 369 КК України)викрито 43-річного рівнянина.

Так, Рівненським районним управлінням поліції проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного обігу наркотиків, в межах якого нещодавно правоохоронці вилучили авто у його фігуранта. Чоловік, намагаючись «вирішити» питання повернення автомобіля, 18 серпня приніс в кабінет дізнавачу хабар – 1100 доларів США.

Наразі його затримано в порядку ст. 208 КПК України, вирішується питання повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування проводять слідчі  Рівненського РУП ГУНП в Рівненській області за оперативного супроводу Рівненського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Рівненської обласної прокуратури

You may also like...