29-річний львівський поліцейський виявився посередником у «вирішенні питань» між патрульними і водієм

 

На хабарі 7 тисяч гривень затримали 29-річного старшого лейтенанта, оперуповноваженого одного із управлінь Нацполіції Львівщини. Він виявився посередником між водієм, який порушив правила, і патрульними ГШР, які вимагали хабар у нього.

«Ще на початку травня двоє патрульних зупинили автівку через порушення правил дорожнього руху України та запідозрили, що водій перебуває за кермом напідпитку. Однак замість складання адмінпротоколу за ч.1 ст.130 КУпАП, вирішили скористатись ситуацією, щоб “підзаробити”. Під час бесіди між копами і жителем Сокальського району з’ясувалось, що в імовірного порушника є знайомий у поліції, його односельчанин, який може стати посередником», — повідомила прокурорка Львівської області Ірина Діденко.

Цього поліцейського, який погодився «допомогти», затримали вчора, 3 червня. Він працює оперуповноваженим одного із управлінь Нацполіції Львівщини.

У повідомленні не зазначено, чи затримали патрульних, які вимагали хабар. Прокурори, слідчі ДБР та оперативники Львівського управління ДВБ встановлюють причетність інших осіб.

Для затриманого готується оголошення підозри, відсторонення від посади і обрання запобіжного заходу. За ч.3 ст.368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) передбачено від 5 до 10 років ув’язнення. // zaxid.net

 

 

You may also like...