35-річний мешканець села Рибінського в стані сильного алкогольного сп’яніння вистрелив у 15-річного хлопця

35-річний мешканець села Рибінського в стані сильного алкогольного сп’яніння вистрелив у неповнолітнього з мисливської рушниці та поїхав з місця пригоди, а коли повернувся перевірити ситуацію, був викритий правоохоронцями. Поранений в тяжкому стані перебуває у лікарні м.Волноваха.

8 грудня о 22.50 на лінію 102 надійшло повідомлення, що до ценральної районної лікарні доставлений неповнолітній з вогнепальним пораненням. Слідчо-оперативна група та експерти негайно прибули на місце та встановили обставини травмування дитини.

No automatic alt text available.

Того вечора троє підлітків з Рибінського сиділи на лавочці, коли почули, що до них наближаються дві автівки. Потім пролунали два постріли, одним з яких було поранено юнака.

No automatic alt text available.

Поліцейські вилучили на місці події дві гільзи, допитали свідків та встановили особу зловмисника. Ним виявився раніше судимий за майновий злочин місцевий мешканець, який перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Чоловік пояснив, що вони з друзями випивали, і він вирішив взяти гладкоствольну мисливську рушницю, дозвіл на яку отримав у Херсонській області, де мешкав раніше.

За словами підозрюваного, він просто стріляв у темряву і не бачив, що там є люди. Вже коли друзі приїхали додому і проаналізували свій вчинок, то вирішили повернутися та перевірити, чи не було на місці події сторонніх осіб.

Поранений 15-річний хлопець перебуває в лікарні у тяжкому стані. А «стрільця» затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Він знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання.

За вказаним фактом відкрито відразу два кримінальних провадження: за ч.1 ст. 121 «Умисне тяжке тілесне ушкодження» та ч.4 ст. 296 « Хуліганство» Кримінального кодексу України. Санкція статі передбачає від 5 до 8 років позбавлення волі.

Волноваський відділ поліції Донецької області

You may also like...