₴4,5 млн. збитків на впровадженні енергоефективних заходів у школах та дитсадках м. Дніпра – судитимуть сімох учасників ОЗГ

Кошти були виділені державі Європейським банком реконструкції та розвитку.

Як встановили оперативники управління стратегічних розслідувань в Дніпропетровській області Нацполіції спільно з колегами-правоохоронцями, до злочинної схеми причетні сім осіб – керівники та власники комерційних структур, зокрема і комунального підприємства.

Возможно, это изображение (текст)

Фігуранти розробили чіткий план дій, аби привласнити кошти, виділені  Європейським банком реконструкції та розвитку. Кредитні кошти були призначені для запровадження енергоефективних заходів у школах та дошкільних дитячих закладах Дніпра, а саме – заміна вікон, ремонт покрівлі, утеплення фасадів, заміна теплообладнання. Однак, як з’ясували правоохоронці, роботи виконувалися за завищеною вартістю, а матеріали не відповідали технічним нормам, зазначеним у тендерній документації.  Деякі матеріали навіть виготовлялися «кущовим» способом на місцях проведення будівельних робіт. Внаслідок цього було привласнено понад 4,5 млн грн. Даний факт підтверджується і висновками експертиз.

У липні минулого року на підставі отриманих доказів слідчі теруправління ДБР, розташованого в м. Полтаві, повідомили організатору та учасниками організованої злочинної групи про підозру.

4 січня за погодженням із Дніпропетровською обласною прокуратурою обвинувальні акти стосовно семи осіб скеровано до Красногвардійського районного суду м. Дніпропетровська.

Їм інкримінують вчинення кримінальних правопорушень із кваліфікуючою ознакою – у складі організованої злочинної групи:

–    ч. 3 ст. 28, ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем);
–    ч. 1 ст. 366 (службове підроблення);
–    ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

За скоєне обвинуваченим може загрожувати позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Департамент стратегічних розслідувань
Національної поліції України

You may also like...