$400 за сертифікат про володіння державною мовою – повідомлено про підозру колишній працівниці митниці

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури викрито та затримано 41-річну колишню працівницю Галицької митниці, яка вимагала неправомірну вигоду для здійснення неправомірного впливу на службових осіб одного із навчальних закладів області (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, жінка запропонувала жительці області за 400 доларів США вирішити питання про сприяння службовими особами одного із центрів проведення іспиту на рівень володіння державною мовою – державного педагогічного університету на Львівщині в успішному складанні іспиту на рівень володіння державною мовою та видачі відповідного сертифікату.

Жінку затримано в порядку ст. 208 КПК України після передачі частини суми неправомірної вигоди.

Наразі затриманій повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Заходи з викриття здійснювалися прокурорами спільно зі слідчими Слідчого управління Головного управління Національної поліції області, за оперативного супроводу УСР у Львівській області ДСР НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури

You may also like...