5 000 доларів США за довідки про непридатність до військової служби, затримали військовослужбовця та посередника

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві, затримали керівників військового комісаріату – начальника одного з відділень Деснянського районного військового комісаріату у місті Києві та Київській області та його посередника після одержання ними неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

За даними досудового розслідування, військовослужбовець вимагав від громадянина неправомірну вигоду у сумі 5 000 доларів США за видачу довідки про непридатність до військової служби.

https://dbr.gov.ua/sites/default/files/2020-07/006%20%281%29_0.jpg

9 липня 2020 року слідчі ДБР затримали військовослужбовця та його посередника після отримання чергової частини неправомірної вигоди в сумі 2 000 доларів США в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.
Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання відносно них запобіжних заходів.
Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура міста Києва. Оперативний супровід – працівники Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України.

https://dbr.gov.ua/sites/default/files/2020-07/001%20%2810%29.jpg

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

You may also like...