$8 тис. за дозвіл на розміщення зарядних станцій – на хабарі викрито двох посадовців Деснянської РДА

За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 7 затримано посадових осіб Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації та посередника на одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що начальник відділу контролю за благоустроєм та збереженням природного середовища та начальник відділу з питань розвитку транспортної інфраструктури Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації за участі посередника вимагали неправомірну вигоди в розмірі 8 тис. доларів США від представника суб’єкта господарювання за надання дозволу на розміщення зарядних станцій призначених для зарядження електричних транспортних засобів у Деснянському районі.

Возможно, это изображение (один или несколько человек и на открытом воздухе)

Після одержання другої частини неправомірної вигоди в розмірі 4 тис. доларів США трьох зловмисників затримано у порядку ст. 208 КПК України.

Возможно, это изображение (деньги)

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру та застосування відносно них запобіжних заходів.

Викриття корупційного злочину проводилося прокурорами спільно зі слідчими Подільського УП ГУНП у м. Києві за матеріалами Управління стратегічних розслідувань у м. Києві ДСР НП України.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Київська міська прокуратура

You may also like...