₴84 тис. за надання в оренду торговельного павільйону – на Луганщині затримано директора ринку (ФОТО)

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди викрито керівника дочірнього підприємства «Центральний ринок» Луганської обласної спілки споживчих товариств (ч. 4 ст. 368-3 КК України).

За даними слідства, директор ринку вимагала 84 тис грн від приватного підприємця за укладення договору оренди торгівельного павільйону та складського приміщення терміном на 1 рік. Для конспірації службова особа наказала перерахувати грошові кошти на розрахунковий рахунок підприємства.

Правоохоронці затримали керівника підприємства у порядку ст. 208 КПК України після перерахування усієї суми неправомірної вигоди та отримання квитанції від фізичної особи-підприємця у якості підтвердження.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманій про підозру у вчиненні кримінального правопорушення та застосування запобіжного заходу.

Заходи з викриття проводилися прокуратурою спільно зі слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Луганській області та Управлінням стратегічних розслідувань в Луганській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Луганської обласної прокуратури

 

You may also like...