Апеляційний суд залишив в силі вирок водію, який смертельно травмував школярку у с. Бережинка – 8 років позбавлення волі

Кропивницьким апеляційним судом залишено без змін вирок суду першої інстанції, яким 44-річного водія визнано винним у смертельному наїзді на 11-річну школярку у с. Бережинка та зникнення з місця події ( ч.2 ст.286, ч.1 ст.135 КК України).

Таку ухвалу виніс Кропивницький апеляційний суд 15 червня, повідомляє Кіровоградська обласна прокуратура.

Без Купюр Водієві, який п'яним збив насмерть дівчинку на Кіровоградщині, не вдалося оскаржити вирок За кермом  новини Кропивницький Кіровоградщина ДТП бережинка 2021 Червень

Покарання у виді 8 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на три роки призначене обвинуваченому залишено без змін.

Як ми повідомляли раніше, трагічна подія сталася 9 листопада 2020 року, близько 16.20 год., у с. Бережинка Кропивницького району.

Керуючи автомобілем марки ЗАЗ у стані сильного алкогольного сп’яніння, навпроти будинку по вул.Центральній, водій допустив наїзд на пішохода – малолітню дівчину 2009 р.н., яка рухалась по правій обочині біля проїзної частини дороги по ходу руху транспортного засобу.

Після наїзду водій жодних заходів для надання допомоги дитині не вжив, і зник з місця аварії. Внаслідок наїзду дитина отримала тяжкі тілесні ушкодження, які виявилися несумісними з життям і загинула на місці події.

За підтримання публічного обвинувачення обласною прокуратурою Кіровоградський районний суд визнав винним водія засуджено за двома статтями Кримінального кодексу України – ч.2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть потерпілого) та ч.1 ст. 135 КК України (залишення в небезпеці).

УК

You may also like...