Безпідставне завищення вартості електроенергії майже на ₴17 млн. — директора харківського КП підозрюють у службовій недбалості

За процесуального керівництва Харківської місцевої прокуратури № 5 повідомлено про підозру директору комунального підприємства у службовій недбалості, яка спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, керівник підприємства уклав договір з приватною фірмою-переможцем тендеру, яка запропонувала найвигідніші умови на поставку електроенергії для руху тролейбусів та трамваїв у Харкові. В подальшому він підписав декілька додаткових угод, відповідно до яких вартість електроенергії було безпідставно завищено майже на 17 млн грн.

Наразі в рамках кримінального провадження перевіряється інформація, чи вплинули ці дії на підвищення тарифів на проїзд у трамваях та тролейбусах.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими слідчого відділу поліції №1 Харківського районного управління поліції №1 ГУНП в Харківській області, оперативний супровід — співробітниками Управління стратегічних розслідувань в Харківській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Харківської обласної прокуратури

You may also like...