Чоловік, який стріляв в охоронця ринку на столичному Печерську, проведе у в’язниці чотири роки

Зловмисник зі спільником під час конфлікту з охороною ринку дістав пістолет та вистрелив у опонента. Потерпілого з вогнепальними пораненнями госпіталізували, а стрільця розшукали та затримали. Під час обшуку в його помешканні правоохоронці виявили зброю та боєприпаси. За скоєне він чотири роки проведе за ґратами.

Нагадаємо, подія сталася восени минулого року на території ринку на вулиці Михайла Бойчука. Конфлікт виник між охоронцем і двома чоловіками: працівник ринку зробив зауваження правопорушникам, на що ті у відповідь почали погрожувати пістолетом.

Згодом зловмисники пішли з території, однак повернулися, зайшли у кімнату для охорони та почали бити чоловіка. При цьому один із них дістав пістолет і кілька разів вистрелив.

Потерпілого із вогнепальними пораненнями госпіталізували в лікарню. На місці події працювали слідчо-оперативні групи Головного та територіального управлінь поліції. Правоохоронці оглянули службове приміщення, опитали свідків і очевидців та розпочали пошук зловмисників.

Наступного дня у результаті проведення оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили особи подільників та затримали стрілка. Ним виявився 26-річний уродженець Донецької області, який останнім часом жив у Києві.

Під час проведення санкціонованого обшуку у помешканні затриманого працівники поліції вилучили близько 40 патронів та два корпуси гранати РГД-5, а також два пістолети та пістолет-кулемет, які виготовлені шляхом переробки та, згідно з висновком експертизи, є вогнепальною зброєю.

Вироком Печерського районного суду міста Києва за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) та ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України, чоловіка засуджено до чотирьох років позбавлення волі. Стосовно іншого фігуранта досудове розслідування триває.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...