Чоловіка, який бив дружину, ув’язнили, коли він кинувся з кулаками на її адвоката

Залізничний районний суд міста Львова визнав винним чоловіка, який застосував насильство до адвоката.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на вирок від 3 грудня.

У лютому 2021-го Сихівський райсуд Львівської області виніс громадянину обмежувальний припис на спілкування з дружиною. Після судового засідання чоловік пішов слідом за жінкою та її адвокатом із Центру безоплатної правової допомоги, примовляючи: «Зломаю руку, зломаю ногу, виб’ю око». На репліку захисника «Відійдіть від нас» кинувся на нього з кулаками, копав ногами. Тільки почувши, що викликають поліцію, зловмисник утік.

У суді обвинувачений провину частково визнав, але стверджував, що потерпілий перший почав. Порівнявшись із дружиною та її адвокатом він запитав: «Що? Зупинились, щоб розрахуватись?» На це захисник нібито сказав: «Зараз я зроблю напад і мені за то нічого не буде», а потім ударив його в обличчя. Обвинуваченому було соромно перед дружиною, тому він начебто став бити адвоката у відповідь. Пізніше дзвонив до потерпілого, просив пробачення та при цьому спитав, чи не болять в нього руки та ноги. Адвокат сприйняв таке вибачення як знущання і передав суду аудіозапис дзвінка.

З дружиною обвинувачений проживав близько 9 років, мають спільну дитину. З його ж слів, протокол про насильство в сім’ї за заявою дружини складався кожного дня протягом місяця.

Жінка розповіла суду, що обвинувачений все сімейне життя знущався з неї, копав, душив, кусав. Вона викликала поліцію, тікала від нього, потім повернулась, але через деякий час виїхала з Закарпаття до Львова. Він її знайшов у Львові. Вибив двері, нецензурно лаявся на адресу дитини та її. Після сутички з адвокатом чоловік у той же день прийшов до дверей її квартири та сказав, що він спеціально бив адвоката по ногам і додав: «Побачиш, буде ходити з палочкою». А потім тиснув тиск на неї, щоб вона сказала суду, що адвокат перший напав на нього. Зі слів жінки, обвинувачений завжди погрожував всім адвокатам, хто її захищав.

Тілесні ушкодження потерпілого — синці на плечі, кистях рук, гомілці — відносяться до легкого ступеню тяжкості.

Дії нападника кваліфікували за ч.2 ст.398 КК як умисне заподіяння захиснику легких тілесних ушкоджень у зв’язку з наданням правової допомоги.

Суд вважає, що реальне позбавлення волі є необхідним і достатнім та внесе корективи в характер обвинуваченого, змусить чоловіка дотримуватись закону і попередить нові злочини.
На думку суду, обвинувачений фактично вину не визнав і навряд чи усвідомив скоєне та зробив належні висновки.

Винуватця засуджено до 3 років і 6 місяців тюремного покарання. В частині моральної компенсації суд задовольнив вимоги потерпілого частково — на 50 тисяч гривень із заявлених 200 тисяч.

Вирок ще може бути оскаржено. Запобіжний захід підсудному не обирався.

You may also like...