Чоловіку, який намагався втопити жінку у Києві, загрожує до 15-ти років ув’язнення

Зловмисник із місця події втік, однак через кілька годин  його затримали правоохоронці. Розпочато кримінальне провадження, його дії слідчі кваліфікували як замах на вбивство.

До поліції звернулася 60-річна жінка, яка повідомила про те, що у Русанівському каналі невідомий намагався її втопити. Правоохоронці прийняли заяву та розпочали пошуки підозрюваного.

Начальник Дніпровського управління поліції Олександр Кузьмін розповів: коли потерпіла плавала у водоймі, до неї наблизився незнайомець та почав топити. Жінці вдалося врятуватися, а зловмисник утік.

«Отримавши прикмети підозрюваного, ми розпочали оперативно-розшукові заходи. Через кілька годин працівники карного розшуку затримали зловмисника на території району. Ним виявився 29-річний уродженець Дніпропетровської області, який раніше проблем із законом не мав», – додав Олександр Кузьмін.

Під час спілкування із правоохоронцями чоловік поводив себе неадекватно, після чого його госпіталізували до лікарні для обстеження.

Слідчим відділом Дніпровського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15 та ч. 2 ст. 115 (Замах на вбивство) Кримінального кодексу України. Фігуранту загрожує до п’ятнадцяти років позбавлення волі. У рамках кримінального провадження призначено ряд експертиз, зокрема для встановлення, чи перебував чоловік під дією наркотичних чи інших речовин у момент нападу на потерпілу.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...