Чоловіку, який застрелив з мисливської рушниці 15-річного хлопця, загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення

Прокуратурою Донецької області спрямовано до суду обвинувальний акт за п. 7 ч. 2 ст. 115  КК України (умисне вбивство з хуліганських мотивів) КК України стосовно мешканця с. Рибінське Волноваського району, який влаштував хаотичну стрілянину зі смертельними наслідками для одного з місцевих юнаків.

Нагадаємо, 8 грудня 2018 року, приблизно о 21:00, 35-річний чоловік, повертаючись з полювання напідпитку, здійснив з вікна автомобіля, в якому він знаходився на пасажирському сидінні, кілька пострілів з мисливської рушниці.

Картинки по запросу из ружья из окна авто

Внаслідок вказаної хаотичної стрілянини 15-річному підліткові, який в той час перебував на вулиці в компанії друзів, спричинено множинні вогнепальні поранення поперекової області і стегна, з проникненням у черевну порожнину та м’які тканини в районі хребта. У важкому стані хлопця було доставлено до міської лікарні, де від заподіяних зловмисником травм він помер.

Волноваський районний суд ухвалив рішення щодо застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту, з чим категорично не погодилась прокуратура Донецької області та в апеляційному суді домоглась для зловмисника тримання під вартою.

Наразі досудове розслідування завершено.

Максимальне покарання за скоєння зазначеного злочину – 15 років ув’язнення або довічне позбавлення волі.

Прес-служба прокуратури Донецької області

You may also like...