Cправа про вбивство журналіста Сергієнка: прокурорка стверджує, що судді самоусунулися

Прокурори Офісу Генерального прокурора 17 червня заявили, що судді Городищенського суду Черкаської області особисто зацікавлені у результатах розгляду справи щодо вбивства журналіста Василя Сергієнка.

Вони заявили відвід суддям Людмилі Синиці, Володимиру Черненку та Леоніду Подорозі, пише Watchers Media.

У справі 5 обвинувачених: Роман Недибалюк, Віктор Горбенко, Володимир Воронков, Вадим Мельник і Валентин Завражин. За версією обвинувачення, вони викрали, катували та вбили журналіста у квітні 2014 року.

У Городищенському суді справа слухається більше року. Прокурорка Юлія Малашич зазначила, що судді фактично самоусунулися від справи.

За її словами, колегія суддів не задовольняє клопотання представника потерпілої, яка просила організувати відео-трансляцію судових засідань. Також суддя раніше не допускала прокурорів до засідання.

«Чисельні процесуальні порушення, серед яких нерозгляд клопотань потерпілих, фактично їх ігнорування, свідчать про те, що судді самоусунулися від розгляду справи. Я прошу це процесуально закріпити», — заявила Юлія Малашич.

Також прокурорка нагадала, що потерпіла Ніна Нища, мама Василя Сергієнка, яка була головним свідком викрадення, через затягування розгляду так і не змогла виступити у суді, бо померла.

Натомість адвокати обвинувачених заявили, що саме прокурори мають на меті затягнути розгляд справи. Вони та самі обвинувачені виступили проти заяви про відвід.

Обвинувачений Валентин Завражин назвав знущанням тривалий розгляд справи.

«Це єдиний суд, який почав розглядати справу по суті. Зараз знову передамо в інший суд, знову будемо клопотання різні розглядати. Ми вже втомилися від цього», — сказав Завражин.

Тоді як інший обвинувачений Володимир Воронков звинуватив у зриві засідань активістів.

Зрештою, колегія сама розглянула свій же відвід і не задовольнила його.

Прокурорка Вікторія Дидич подала клопотання, в якому попросила суд взяти під варту обвинуваченого в організації викрадення Сергієнка Вадима Мельника. У січні цього року його відпустили під домашній арешт.

Колегія не розглянула клопотання через те, що закінчився робочий день. Його розгляд перенесли на 18 червня.

Нагадаємо, Василь Сергієнко був учасником Автомайдану й активістом партії “Свобода”. 4 квітня 2014 року його викрали з будинку в місті Корсунь-Шевченківський Черкаської області. Чоловіка при викраденні побили і поранили ножем. Потім вивезли у ліс, де катували. Тіло журналіста виявили в лісі за 15 км від Корсуня-Шевченківського з численними слідами тортур .

У жовтні 2015 року тодішній начальник управління МВС України в Черкаській області Владислав Пустовар повідомив, що журналіста викрали, катували й убили дві групи бандитів із Києва.

You may also like...