ДБР розслідує відчуження землі за ₴25 млн. керівництвом Держгеокадастру у Львівській області

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, проводять досудове розслідування за фактом замаху керівництва Головного управління Держегеокадастру у Львівській області на незаконне відчуження земельної ділянки площею 26,75 гектарів.

За попередньою інформацією: посадовець, діючи у змові з підлеглими та іншими особами, видав та підписав накази про надання згоди на поділ земельної ділянки площею 26,75  та розробку  проектів землеустрою. Орієнтовна вартість земельної ділянки становить понад 25 млн грн.

https://dbr.gov.ua/sites/default/files/2019-12/%D0%B3%D0%B5%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80%202.jpg

Важливо: земельна ділянка перебуває у комунальній власності, тому Держгеокадастр не може нею розпоряджатися.

Слідчі ДБР провели ряд обшуків та вилучили документи,  які підтверджують протиправну діяльність посадових осіб.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює  прокуратура Львівської області. Оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань у Львівській області Департаменту спеціальних розслідувань  Національної поліції України.

Кваліфікація: зловживання владою або службовим становищем, тобто умисне, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для самої себе чи іншої фізичної або юридичної особи використання службовою особою влади чи службового становища всупереч інтересам служби, якщо воно спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України).

Санкція статті: у разі доведення вини, посадовій особі загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

ДБР

You may also like...