ДБР затримало поліцейського, який за гроші покривав незаконний вилов риби на Херсонщині

Слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань затримали виконувача обов’язків начальника сектору кримінальної поліції відділення поліції у порту «Херсон» Головного управління Нацполіції в Херсонській області, який вимагав і отримав неправомірну вигоду.

За попередньою інформацією, працівник Національної поліції вимагав і отримав неправомірну вигоду в сумі 1500 доларів США  за невжиття заходів із виявлення, фіксації та припинення фактів незаконного видобутку водних живих ресурсів у акваторії річки Дніпро, Дніпро-Бузького лиману та Каховського водосховища. Також гроші надавались за непритягнення заявника до кримінальної відповідальності за незаконне зайняття рибним промислом.

https://dbr.gov.ua/sites/default/files/2019-07/002%20%282%29_0.jpg

Після отримання неправомірної вигоди правоохоронця затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Кримінальне провадження відкрито за фактом вимагання й отримання неправомірної вигоди службовими особами (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Затримання проводилось спільно з працівниками відділу по боротьбі з корупцією й організованою злочинністю Управління Служби безпеки України в Херсонській області.

Процесуальне керівництво здійснює Генеральна прокуратура України.

У разі доведення вини, затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

ДБР

You may also like...