Депутату Миколаївської облради оголосили про підозру за погрозу пістолетом патрульним

24 грудня близько 01:25 автомобіль Toyota зупинив екіпаж патрульних поліцейських у Березанському районі. Водій порушив Правила дорожнього руху, здійснивши обгін патрульного автомобіля, перетнувши суцільну смугу.

Коли поліцейські підійшли до транспортного засобу, водій, сидячи у салоні, дістав пістолет, перевів його у бойову готовність, та повідомив, що має намір застосувати зброю, аргументуючи тим, що він невпевнений, що з ним спілкується співробітник поліції. На вимогу поліцейського сховати зброю та надати документи, керманич різко розпочав рух, намагаючись втекти.

Поліцейські кинулись наздоганяти водія, випередили його автомобіль та заблокували. Виявилось, що за кермом перебуває депутат Миколаївської обласної ради. На місце викликали слідчо-оперативну групу.

На водія патрульні склали адмінпротоколи за ч. 1 ст. 122-2 «Невиконання водіями вимог про зупинку» та ч. 2 ст. 122 «Перевищення встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху» КУпАП.

За погрозу зброєю поліцейським слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 345 ККУ. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

Пістолет, попередньо травматичної дії, правоохоронці вилучили та направили на експертизу.

Сьогодні, 2 січня, за підписом в. о. прокурора Миколаївської області депутату оголошено про підозру у скоєнні злочину. Найближчим часом судом йому буде обрана міра запобіжного заходу.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області

You may also like...