Держвиконавця підозрюють в отриманні $3 тис. хабара за не відключення від електрики пожежонебезпечного ТЦ

Співробітники прокуратури Харківської області спільно з працівниками УСБУ в області та Нацполіції викрили на одержанні неправомірної вигоди працівника Державної виконавчої служби одного з районів Харківщини.

За даними слідства, старший держвиконавець вимагав у керівника місцевого торговельного комплексу 3 тис доларів США.

За «винагороду» посадовець обіцяв закрити виконавче провадження та не вживати до бізнесмена заходів правового реагування. Йшлося про виконання рішення суду за позовом Державної служби з надзвичайних ситуацій. Під час перевірки приміщення фахівці служби виявили низку порушень пожежної безпеки і вимагали їх усунути або відключити об’єкт від електропостачання.

Слід зазначити, що у торговельно-розважальному центрі є постійне скупчення великої кількості людей, і недотримання правил пожежної безпеки могло призвести до трагедії у будь-який момент.

Наразі держвиконавець затриманий в порядку ст. 208 КПК України, йому оголошено про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди, поєднане з її вимаганням). Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Окрім того, слідством перевіряється можлива причетність до злочину керівників зазначеного відділу ДВС.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами прес-служби прокуратури Харківської області

You may also like...