Ділки ввозили транспортні засоби з РФ і змінювали номери — на Харківщині вилучено 14 автомобілів

Дергачівська окружна прокуратура Харківської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом заміни ідентифікаційних номерів автомобілів без дозволу відповідних органів (ст. 290 КК України).

За інформацією керівника окружної прокуратури Катерини Шевцової, досудовим розслідуванням встановлено, що мешканці Харківської області в обхід пропускних пунктів ввозили на територію України з Російської Федерації  транспортні засоби без проведення відповідних процедур розмитнення та реєстрації, що є порушенням вимог чинного законодавства. У подальшому реєстраційні номерні знаки змінювали для їх подальшої експлуатації на території України.

21 травня цього року Дергачівською окружною прокуратурою Харківської області спільно з працівниками відділу поліції № 3 Харківського районного управління поліції № 3 ГУНП в Харківській області, а також співробітниками Харківського прикордонного загону проведено обшуки на території сіл Липці та Циркуни.

У ході обшуків виявлено та вилучено 14 автомобілів з номерами інших автівок.

Слідчі дії тривають, встановлюються всі обставини справи та вирішується питання щодо повідомлення про підозру особам, причетним до вчинення вказаного кримінального правопорушення.

Пресслужба Харківської обласної прокуратури

You may also like...