Директора Київського молодіжного центру судитимуть за розтрату ₴2,4 млн., виділених з бюджету на соціальні проекти

Київською місцевою прокуратурою № 7 спільно з СВ Подільського УП ГУ НП у м. Києві за матеріалами та оперативним супроводом УСР в м. Києві ДСР НП України завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно директора КУ «Київський молодіжний центр» за фактами розтрати 2,4 млн. грн коштів місцевого бюджету, виділених на проведення соціальних заходів на території міста Києва (ч. 3, 4 ст. 191 КК України).

Згідно матеріалів слідства, у 2018 році очільниця комунальної установи організувала незаконну схему розтрати коштів місцевого бюджету на користь окремих субʼєктів господарювання під час реалізації соціальних проектів для молоді та дітей.

На изображении может находиться: 1 человек, текст

До вказаної схеми були залучені фіктивні підприємства, на рахунки яких перераховувались кошти за нібито надані послуги з проведення заходів, які фактично не надавалися або надавалися за рахунок коштів приватних спонсорів. Йдеться, зокрема, про інформаційно-просвітницькі, розважальні акції для молоді, військово-патріотичні акції, заходи з популяризації здорового способу життя тощо.

Збитки, які були завдані столичному бюджету внаслідок реалізації цієї схеми, складають понад 2, 4 млн гривень.

Наразі обвинувальний акт відносно посадової особи комунального підприємства скеровано до Шевченківського районного суду міста Києва для розгляду по суті.

Крім того, місцевою прокуратурою предʼявлено позов в інтересах держави в особі Київської міської ради щодо відшкодування збитків, спричинених кримінальним правопорушенням на вищевказану суму.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Києва

You may also like...