Директора ТОВ підозрюють у заволодінні понад ₴693 тис. держкоштів при реконструкції мосту на Харківщині

Під процесуальним керівництвом Харківської місцевої прокуратури №6 повідомлено про підозру керівнику ТОВ за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах та службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України).

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Андрій Яковлев, встановлено, що у 2015 році керівник товариства з обмеженою відповідальністю, як представник юридичної особи, уклав договір з однією з селищних рад Харківського району Харківської області на виконання робіт по реконструкції мосту через річку Уди в Харківському районі області. Загальна сума договору становила близько 17 млн грн. Фінансування вказаних робіт здійснювалося за рахунок коштів державного бюджету.

Експертним шляхом підтверджено, що роботи були виконані не в повному обсязі, а вартість виконаних робіт завищена на суму понад 693 тис. грн.

Також вказаним очільником ТОВ внесені недостовірні відомості в акти приймання виконаних ремонтних робіт із завищеними обсягами фактично виконаних робіт.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Харківської області

You may also like...