Директора ТОВ засуджено на 7 років за розтрату майна вартістю більше ₴2 млн.

За підтримки публічного обвинувачення в суді Харківською місцевою прокуратурою № 1 суд визнав винним директора ТОВ у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого в особливо великих розмірах та службовому підробленні – складанні службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України).

Вироком Жовтневого районного суду м. Харкова 61-річного керівника ТОВ засуджено до 7 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади строком на три роки, з конфіскацією йому належного майна та штрафом у розмірі 12 750 грн.

Як повідомила керівник місцевої прокуратури Катерина Шевцова, слідством встановлено, що мешканець м. Харків, перебуваючи на посаді директора ТОВ, незважаючи на те, що постановою державної виконавчої служби накладено арешт на майно (приміщення) товариства та заборону на його відчуження, здійснив розтрату майна вартістю понад 2 млн грн – незаконно передав його без згоди учасників, всупереч статуту товариства, у власність своєму сину.

Крім того, ним було складено завідомо неправдивий офіційний документ – декларацію про готовність до експлуатації об’єкта. На підставі цього було оформлено право власності на майно, що спричинило таким чином тяжкі наслідки товариству у вигляді майнової шкоди на вищевказану суму.

Наразі вирок суду не набрав законної сили, оскільки триває строк на апеляційне оскарження.

Пресслужба прокуратури Харківської області

You may also like...