Директора центру по роботі з іноземними студентами одного з харківських вишів викрили на систематичному отриманні хабарів

Оперативники спецслужби встановили, що посадовець організував протиправну схему вимагання та одержання хабарів з іноземних студентів закладу.

Зокрема, від студентки четвертого курсу з північноафриканської країни, в якої виникла академічна заборгованість, службовець вимагав тисячу доларів США за «вирішення питання» та не відрахування з навчального закладу. До протиправної діяльності службовець залучив посередника – громадянина однієї з країн Близького Сходу.

На изображении может находиться: один или несколько человек и обувь

У межах розпочатого кримінального провадження співробітники СБУ задокументували одержання директором центру першої половини неправомірної вигоди.
Після одержання другого “траншу” в розмірі 500 доларів США правоохоронці затримали директора центру та посередника в робочому кабінеті згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

На изображении может находиться: 6 человек

26 річний посадовець із офіційною зарплатою у десять тисяч гривень є власником трьох елітних автівок. Під час догляду у зловмисника окрім суми хабаря виявлено також 5 тисяч доларів та тисячу євро

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим підозри у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди), та обрання судом запобіжних заходів.

Служба безпеки України

You may also like...