Директору Держпідприємства «Безпека» повідомлено про підозру у мільйонних зловживаннях та державній зраді

За погодження прокурорів #САП детективами НАБУ за участі працівників #СБУ повідомлено про підозру директору державного підприємства «Український науково–технічний і впроваджувальний центр комплексного захисту інформації» (Український центр «Безпека») у державній зраді та заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем.

Слідством встановлено, що у 2018 році директор за попередньою змовою групою осіб, а саме заступника Міністра економічного розвитку і торгівлі України та іноземного громадянина, на виконання державного оборонного замовлення, заздалегідь усвідомлюючи відсутність перспективи його виконання, уклав контракт із фіктивним підприємством-нерезидентом на поставку обладнання для виготовлення боєприпасів для потреб української армії – напівавтоматизованої лінії з виробництва корпусу з ведучим пояском снаряду калібрів 152/155 мм з комплексом ЗІП.

Нет описания фото.

У подальшому керівник держпідприємства на виконання державного оборонного замовлення забезпечив укладення контракту між вказаною іноземною компанією та Державною акціонерною холдинговою компанією «Артем» на виготовлення та поставку в Україну спеціалізованої продукції.

У травні на рахунки іноземної компанії була перерахована передоплата у сумі 217,27 млн гривень. Проте на сьогоднішній день умови контракту з боку іноземної компанії так і не були виконані.

Як наслідок, завдано шкоду обороноздатності та державній безпеці України, а також завдані збитки державному бюджету у розмірі 217,27 млн гривень.

Наразі директору підприємства інкриміновано вчинення злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111, ч. 5 ст. 191 КК України.

Разом з тим повідомляємо, що відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура

You may also like...