До 4 років позбавлення волі засуджено чоловіка, який намагався підкупити керівника відділу поліції на Сумщині

Охтирською місцевою прокуратурою підтримано державне обвинувачення стосовно жителя м. Охтирка, який намагався підкупити керівника місцевого відділу поліції, щоб уникнути адміністративної відповідальності.

У ході слідства встановлено, що обвинувачений працює водієм на одному з місцевих підприємств. У квітні 2018 року співробітники поліції зупинили його під час керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння та без посвідчення водія.

Чоловік намагався підкупити співробітника поліції на місці, однак той відмовився від неправомірної вигоди та склав на порушника два протоколи.

Усвідомлюючи перспективу втрати роботи, чоловік через декілька днів прийшов до начальника місцевого відділу поліції та надав йому неправомірну вигоду в розмірі 2,5 тис грн за непритягнення до адміністративної відповідальності.

Вироком Охтирського міськрайонного суду від 3 вересня 2019 року обвинуваченого визнано винуватим за ч. 3 ст. 369 (надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище) КК України та засуджено до 4 років позбавлення волі.

Андрій Лисенко, речник ГПУ

 

You may also like...