До 7, 5 років засуджено розбійника, який напав на потерпілого у Таращанському районі

Таращанським відділом Кагарлицької місцевої прокуратури у суді доведено вину обвинуваченого та засуджено до 7 років 6 місяців з конфіскацією майна.

Установлено, що у вересні 2016 року раніше судимий чоловік за попередньою змовою зі своїм знайомим, з метою заволодіння грошовими коштами проникли на територію домоволодіння в одне із сіл Таращанського району, де вчинили розбійний напад на 58-річного чоловіка.

Так, зловмисники, зайшовши до будинку, погрожуючи застосуванням зброї, вимагали від потерпілого грошові кошти в сумі 50 тис грн. Проте, останній, почав чинити опір чоловікам, в результаті чого затримав одного із нападників.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 3 ст. 187 КК України (розбій, поєднаний з проникненням у житло).

Варто зазначити, що відносно співучасника вказаного злочину матеріали виділено в окреме кримінальне провадження, обвинувальний акт у якому також скеровано до суду. За результатами розгляду вказаного кримінального провадження, судом винесено обвинувальний вирок, яким чоловіка засуджено до покарання.

За результатами судового розгляду, завдяки наполегливості прокуратури, визнавши достатніми докази у свої сукупності, чоловіка визнанно винним у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення та засуджено до 7 років 6 місяців з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Київської області

You may also like...