Довічне позбавлення волі – залишено без змін вирок жителю Кременчука, який спалив дружину

Довічне позбавлення волі є справедливим заходом примусу для вбивці – 50-річного жителя Кременчука, який заживо спалив  дружину.

Злочинець відбуватиме покарання за умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю та способом, небезпечним для життя багатьох осіб, а також носіння холодної зброї без передбаченого законом дозволу (п. п. 4, 5 ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 263 КК України).

Йдеться про подію, що сталася 4 червня 2020 року у Кременчуці і набула суспільного резонансу. Чоловік прийшов на роботу до дружини, зачинив із середини двері магазину на навісний замок і вимкнув камери відеоспостереження. Під час з’ясування стосунків він побив жінку, облив її саморобною легкозаймистою речовиною і підпалив пальником.

Згідно з висновком судово-медичної експертизи, потерпіла отримала термічні опіки майже 80% поверхні тіла, несумісні із життям.

Оскільки крамниця знаходиться на першому поверсі житлового будинку, своїми діями зловмисник створив небезпеку й для інших людей.

Також у ході огляду місця події із сумки фігуранта правоохоронці вилучили ніж, який, відповідно до висновку експерта, є холодною зброєю.

За публічного обвинувачення прокурорів колегією суддів Крюківського районного суду Кременчука особу засуджено до найвищої міри покарання.

Свою вину обвинувачений визнав частково, підтвердив, що заздалегідь готувався до злочину. Водночас у поданій апеляційній скарзі просив змінити  кваліфікацію дій і призначити мінімальне покарання, адже, на його думку, полум’я, що розгорілося внаслідок підпалу, не загрожувало іншим людям, а дружина не страждала, бо перебувала у вогні не більше 10 секунд.

Такі твердження особи свідчать про зневагу до загальноприйнятих норм моралі, а ставлення до скоєного – про жорстокість і винятковий цинізм.

Заслухавши доводи учасників кримінального провадження, Полтавський апеляційний суд залишив апеляційні  скарги як обвинуваченого, так і його захисника без задоволення, рішення  суду  першої інстанції – без змін.

Таким чином, вирок Крюківського районного суду Кременчука,  постановлений 29 жовтня 2020 року, набрав законної сили.

Пресслужба Полтавської обласної прокуратури

You may also like...