Двох депутатів Гірської міськради засуджено за участь у проведенні так званого «референдуму» про «ЛНР»

Прокуратурою Луганської області підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно двох депутатів Гірської міської ради VI скликання  за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України (умисні дії, вчинені за попередньою змовою групою осіб, направлені на зміну меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України).

Прокурором надано достатньо ґрунтових доказів того, що у травні 2014 року мешканки м. Гірське Попаснянського району надали добровільну згоду на участь в організації та проведенні так званого «референдуму» щодо підтримки «Акту про державну самостійність «ЛНР».

За попередньою змовою групою осіб депутати виконували функції членів так званої «виборчої комісії», роботу якої було організовано у приміщенні Будинку культури. До обов’язків обвинувачених входило заповнення відомостей та видача бюлетенів для голосування. По завершенню незаконного «референдуму» вони  разом з іншими «членами комісії» брали участь у підрахунку бюлетенів та передачі їх особі для подальшого проголошення «Акту про державну самостійність «ЛНР».

Оскільки під час досудового розслідування вказані особи повністю визнали свою провину у вчиненні інкримінованого їм кримінального правопорушення, щиро розкаялися, активно сприяли розкриттю злочину та викриттю інших співучасників, між ними і прокурором укладено угоду про визнання винуватості.

Вироком Попаснянського районного суду учасниць незаконного «референдуму» визнано винними у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України. Суд призначив їм покарання у вигляді 5 років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з іспитовим строком.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...