Двох екс-курсантів Національної Академії внутрішніх справ судитимуть за розбійний напад на громадянина

Прокуратурою міста Києва спільно з Територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованим у місті Києві, завершено досудове розслідування за фактом розбійного нападу, вчиненого курсантами Національної академії внутрішніх справ України.

Згідно з матеріалами слідства, наприкінці листопаду 2019 року двоє курсантів 4 курсу НАВС України, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, із застосуванням стамески викрадали емблеми автомобілів, що були припарковані поблизу їх місця проживання.

У цей час, помітивши на вулиці чоловіка, який рухався їм назустріч, молодики вирішили здійснити на нього напад.

Погрожуючи стамескою, 20-річні молодики відібрали у потерпілого бездротові навушники Apple Airpods та електронні сигарети. Після цього нападники наказали чоловіку зняти взуття, однак останній, скориставшись моментом, втік з місця події та здійснив виклик на лінію «102».
Курсантів затримали «по гарячих слідах».

Досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено. Дії обвинувачених, яких наразі відраховано з навчального закладу, кваліфіковано за ч. 1 ст. 185, ч. 2 ст. 187 Кримінального кодексу України. За вчинене їм загрожує покарання до 10 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Обвинувальний акт направлено до Дніпровського районного суду міста Києва для розгляду по суті.

Прес-служба прокуратури міста Києва

You may also like...