Двох поліцейських Луганщини викрила на незаконному заволодінні авто (фото)

На Луганщині двоє працівників одного з відділів поліції вимагали від чоловіка 20 тисяч гривень. Таку суму вони забажали за приховування факту дорожньо-транспортної пригоди та повернення автомобіля, яким незаконно заволоділи.

До Луганського управління ДВБ НП України надійшла інформація про те, що посадові особи одного з районних відділів поліції ГУНП в Луганській області причетні до протиправних дій. За 20 тисяч гривень вони пообіцяли водієві приховати факт ДТП та повернути транспортний засіб, який вилучили.

На изображении может находиться: один или несколько человек и люди сидят

Встановлено, що змовники незаконно евакуювали автомобіль з місця аварії та помістили його на території одного з господарських підприємств.

На изображении может находиться: один или несколько человек и люди сидят

За матеріалами внутрішньої безпеки НПУ прокуратура Луганської області розпочала кримінальне провадження. Згодом матеріали передано за підслідністю до ТУ ДБР, розташованого у місті Краматорськ.

На изображении может находиться: автомобиль, дерево, небо, на улице и природа

Правоохоронці задокументували передачу домовленої суми – 20 тисяч гривень. Крім цього, встановили місце знаходження транспортного засобу, на якому виявлено пошкодження, навмисно спричиненні фігурантами справи.

Працівники Луганського управління ДВБ НПУ спільно зі слідчими ТУ ДБР, під процесуальним керівництвом обласної прокуратури провели санкціоновані обшуки.

Наразі посадовцям поліції оголошено про підозру за ч. 2 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. За кримінальні оборудки їм загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Департамент внутрішньої безпеки
Національної поліції України

You may also like...