Двом жителям Івано-Франківська оголошено підозру у розповсюджені порнографічного контенту

Зловмисники у месенджері створювали приватні чати, де за певну плату публікували порнографічні матеріали. Такий «бізнес» приносив їм близько  5 тисяч гривень на день. Фігурантам загрожує до семи років ув’язнення.

Співробітники відділу протидії кіберзлочинам Івано-Франківщини спільно зі слідчими поліції регіону, під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури, викрили двох громадян у розповсюдження порнографічних матеріалів.

Кіберполіція встановила, що місцеві жителі у месенджерах та соцмережах рекламували власні закриті чати із порноконтентом. Для приєднання до цих чатів читачі мали здійснити оплату на картки зловмисникам. Таким чином вони заробляли близько 5 тисяч гривень у день.

Крім цього, фігуранти заробляли на розміщені реклами чатів з продажу наркотиків.

Чати із протиправним контентом неодноразово блокувалися, однак зловмисники щоразу створювали нові, під іншими назвами.

За місцями проживання фігурантів правоохоронці провели обшуки. В якості речових доказів вилучено ноутбуки, мобільні телефони, банківські картки та іншу комп’ютерну техніку. Вилучене направлено на проведення відповідних експертиз.

Нині правоохоронці встановлюють інших причетних до вказаного правопорушення.

Зловмисникам оголошено про підозру у вчинені правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 301 (Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) Кримінального кодексу України. Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років. Слідчі дії тривають.

Департамент кіберполіції Національної поліції України

You may also like...