Двоє патрульних вступили у змову та заволоділи автівкою: їм обрано запобіжні заходи

Суд обрав запобіжні заходи у вигляді цілодобового домашнього арешту та відсторонив від посади двох поліцейських, які підозрюються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом за попередньою змовою групою осіб).

Як повідомлялось раніше, у ході досудового розслідування встановлено, що у квітні 2020 року старший лейтенант та лейтенант Управління патрульної поліції в Харківській області Департаменту патрульної поліції вирішили заволодіти автомобілем «Volkswagen Passat TDI», який було припарковано біля одного з будинків у Слобідському районі м. Харкова. За допомогою поліціянти звернулися до свого знайомого, який керував вантажною платформою (евакуатором).

Цей чоловік завантажив «Volkswagen Passat TDI» на евакуатор та у супроводі службового автомобіля «Toyota Prius», в якому знаходилися вказані поліціянти, відвіз легкову автівку до смт. Солоницівка Харківської області. Там він продав «Volkswagen Passat TDI» знайомому за 700 доларів США.

Частину виручених грошей, а саме 4 тис. грн, чоловік віддав поліцейським.

За процесуального керівництва прокуратури Харківської області двом патрульним поліцейським та водію евакуатора повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом за попередньою змовою групою осіб).

Як повідомив начальник відділу прокуратури Харківської області Валерій Кадигроб, двох патрульних відсторонено від посади, їм обрано запобіжні заходи у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Досудове розслідування здійснює територіальне управління ДБР, розташоване у м. Полтава, оперативний супровід — Харківське управління ДВБ Національної поліції України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Харківської області

You may also like...