Директора підприємства на Волині судитимуть за заволодіння бюджетними коштами

Прокурори Луцької окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акту кримінальному провадженні про вчинення директором приватного підприємства службового підроблення й заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем (ч.1 ст. 366, ч.2 ст. 191 КК України).

Слідство встановило, що 2021 році підприємство згідно з договором на суму понад півтора мільйони гривень, укладеним із однією із селищних рад Луцького району, виконувало ремонтні роботи у приміщенні Будинку культури у селищі.

При цьому директор товариства вносив у акти виконаних робіт завідомо неправдиві відомості про обсяги робіт та їх вартість, а також підписував ці акти.

На підставі підроблених посадовцем документів кошти, в тому числі і за не виконані роботи, були перераховані із бюджету на рахунки підприємства.

Далі – слово за судом.

Нагадаємо, що відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба обласної прокуратури

You may also like...