Екс-посадовцю Фонду гарантування вкладів фізосіб повідомлено про підозру у розтраті активів банку ПАТ «АКБ Капітал»

Прокуратурою міста Києва за результатами розслідування повідомлено про підозру колишньому уповноваженому Фонду гарантування вкладів фізичних осіб за фактом розтрати активів банку ПАТ “АКБ Капітал” шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб у особливо великих розмірах.

За даними слідства, підозрюваний, перебуваючи на посаді Уповноваженої особи Фонду по ліквідації ПАТ «АКБ Капітал», достеменно знаючи про наявну заборгованість перед банком у кредиторів, безпідставно підтверджував відсутність такої заборгованості у окремих позичальників.

Нет описания фото.

В результаті вказаних дій з ряду об’єктів заставного майна (житлової та комерційної нерухомості) були незаконно зняті обтяження та заборона на відчуження, що у подальшому призвело до фактичної втрати цих активів для банку.

Висновками судово-економічних експертиз станом на теперішній час підтверджено збитки, завдані Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, на суму понад 5 млн гривень.

Дії колишнього посадовця кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 КК України.

Наразі до суду скеровано клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі, що відповідає сумі завданих збитків.

Слідчі дії проводяться слідчими СУГУ НП в м. Києві за оперативного супроводження СБУ і сприяння Фонду гарантування вкладів фізичних осіб під процесуальним керівництвом прокуратури міста Києва.

Санкція статті передбачає покарання від 7 до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Прес-служба прокуратури міста Києва

You may also like...